Πούτιν – Κέρι: Ρωσία και ΗΠΑ αναζητούν από κοινού λύση για την Συρία

default image

"ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να συνεργαστούν για να σημειώσουν πρόοδο στην συριακή κρίση", δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι μετά τη συνάντηση στη Μόσχα, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη (15/12) κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποίησε στην Μόσχα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούν από κοινού λύση για την συριακή κρίση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα κρίσιμη την κατάσταση.

«Γνωρίζετε πως αναζητούμε –μαζί με σας– λύσεις στις πιο σύνθετες κρίσεις», σημείωσε ο Πούτιν.

Από την πλευρά ο Κέρι τόνισε στον Ρώσο πρόεδρο πως οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να σημειώσουν πρόοδο στην επίλυση της συριακής κρίσης.

«Αναφορικά με την Συρία… οι ΗΠΑ και η Ρωσία μαζί έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια σημαντική διαφορά», επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή για όλους, για κάθε χώρα, (και) ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης αυτής.

«Η συριακή επίλυση απαιτεί διαρκή προσοχή αναφορικά με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στους δύο γύρους των διαπραγματεύσεων της Βιέννης» επισήμανε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ, κατά την συνάντηση του με τον Κέρι.

Ωστόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ επανέλαβε πως δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για το αν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των μεγάλων δυνάμεων στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή (18/12).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα