Πούτιν: Προτεραιότητα για τη Ρωσία να στείλει τους S-400 στην Τουρκία

Πούτιν: Προτεραιότητα για τη Ρωσία να στείλει τους S-400 στην Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο τον Ιανουάριο του 2019 AP

Προτεραιότητα στην υλοποίηση για την παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος στον Ερντογάν θέτει ο Ρώσος πρόεδρος, παρά τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει το θέμα στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400,είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και άλλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα