Πούτιν σε Σολτς: “Αναγκαίες οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές”

Πούτιν σε Σολτς: “Αναγκαίες  οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές”
Vladimir Putin Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Όλαφ Σολτς, ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε στην αναγκαιότητα των ρωσικών επιθέσεων και καταδίκασε την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι η υποστήριξη της Γερμανίας και της Δύσης στην Ουκρανία είναι «καταστροφική» και κάλεσε το Βερολίνο «να ξανασκεφτεί την θέση του», κατά την διάρκεια της πρώτης, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτες και αναγκαίες» απέναντι στις «προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου», ενώ, σχετικά με το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική δήλωσε ότι «χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα» για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις», στην οποία θα πρέπει «να επιτραπεί στην Μόσχα να συμμετάσχει».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, από την πλευρά του, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων για να επιτραπεί μία «διπλωματική λύση» στην Ουκρανία και καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις κατά των μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση, η οποία παραμένει υπό πίεση λόγω του πολέμου και συμφώνησαν «να παραμείνουν σε επαφή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα