“Πράσινο φως” από τον Ερντογάν για ένταξη της Φινλανδίας στο NATO

“Πράσινο φως” από τον Ερντογάν για ένταξη της Φινλανδίας στο NATO
Ο τούρκος πρόεδρος με τον φινλανδό ομόλογό του AP Photo/Burhan Ozbilici

Τη διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αφού η χώρα έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για να τηρήσει τις υποσχέσεις της, δήλωσε ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του, σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Σουηδία για θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο χαιρέτισε το σχέδιο της Τουρκίας να ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για ολόκληρη τη Φινλανδία», πρόσθεσε.

Η Φινλανδία αναμένεται να γίνει κράτος-μέλος του NATO πριν από τη Σουηδία, μολονότι τα αιτήματά τους υποβλήθηκαν ταυτόχρονα, πριν από δέκα μήνες.

Η αίτηση για την ένταξη των δυο κρατών στη στρατιωτική συμμαχία έχει εγκριθεί από τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και απομένει η έγκριση από την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Τι είπε ο Ερντογάν για τη Σουηδία

Σχετικά με την ένταξη της άλλης σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν σημείωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες της με τη Σουηδία με βάση τις αρχές της συμμαχίας και την προσέγγισή της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία συνδέεται άμεσα με τα συγκεκριμένα βήματα που θα λάβει η Σουηδία. Δώσαμε τη λίστα με τους 120 τρομοκράτες και τους καλέσαμε να τους εκδώσουν στην Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουμε θετικά τη Σουηδία αν δεν μας δώσουν τους τρομοκράτες» σημείωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα