Προφυλακίζεται ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας Τραμπ

Ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ
Ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ AP

Ο Πολ Μάναφορτ κρίθηκε προφυλακιστέος, παρά την έκκληση του δικηγόρου του να του επιβληθούν πιο αυστηροί όροι και να παραμείνει ελεύθερος. Κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ. "Πολύ άδικη" χαρακτήρισε ο Τραμπ την απόφαση προφυλάκισης.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή την προφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, εν αναμονή της δίκης του.

Σε βάρος του Μάναφορτ είχε ασκηθεί δίωξη από τον περασμένο Οκτώβριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος,  φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ. Ο ίδιος δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες και η πρώτη δίκη του πρόκειται να γίνει τον Ιούλιο στη Βιρτζίνια.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ είχε αποφύγει μέχρι τώρα τη φυλακή. Παρέμενε σε κατ' οίκον περιορισμό και ήταν υποχρεωμένος να φορά συσκευή ηλεκτρονικού εντοπισμού.

Η δικαστής Έιμι Μπέρμαν-Τζάκσον αποφάσισε να άρει αυτούς τους όρους και να διατάξει την προφυλάκισή του, καθώς έκρινε ότι ο Μάναφορτ και ένας συνεργάτης του επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη του.

Η απόφαση της Μπέρμαν-Τζάκσον συνιστά μια νίκη για τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν αναγκαίο να οδηγηθεί ο Μάναφορτ στη φυλακή για να μην επηρεάζει τους μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον Μιούλερ, τους τελευταίους μήνες επιχείρησε επανειλημμένα να τηλεφωνήσει ή να στείλει μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου σε πρώην συνεργάτες του.

«Δεν μπορώ να κλείσω τ' αυτιά σ' αυτές τις κατηγορίες», είπε η δικαστής. "Προδώσατε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε πριν από έξι μήνες", πρόσθεσε, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Τραμπ: "Πολύ άδικη η ποινή" για τον Μάναφορτ

"Πολύ άδικη" χαρακτήρισε ο Τραμπ την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

"Πόσο βαριά ποινή για τον Πολ Μάναφορτ που είχε εκπροσωπήσει τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Μπομπ Ντόουλ και πολλούς άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και προεκλογικές εκστρατείες. Δεν ήξερα ότι ο Μάναφορτ ήταν αρχηγός της Μαφίας", έγραψε ειρωνικά ο Τραμπ στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι ο Μάναφορτ δεν έχει καταδικαστεί. Είναι ο μοναδικός πρώην συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου του οποίου διατάζεται η προφυλάκιση. Μέχρι σήμερα ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό στη Βιρτζίνια και ήταν υποχρεωμένος να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ αμφισβητεί την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική του εκστρατεία

Τζουλιάνι: Η έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας μπορεί να τερματιστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη

Αβάσιμη η μήνυση των Δημοκρατικών για συνωμοσία, σύμφωνα με την πλευρά Τραμπ

SHARE: