Προκαλεί ο Ταλάτ

default image

Αδύνατη αυτό το διάστημα η λύση του κυπριακού, δηλώνει ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

 Αδύνατη αυτό το διάστημα η λύση του κυπριακού, δηλώνει ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σε συνέντευξη του στον παράνομο ραδιοσταθμό “Μπαϊράκ” ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των περιουσιών των κυπρίων στο ψευδοκράτος. Επέμεινε στη θέση ότι το ζήτημα των περιουσιών είναι μέρος της συνολικής λύσης του κυπριακού και κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να το φέρει προς συζήτηση στο πλαίσιο των τεχνικών επιτροπών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ταλάτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, επισήμανε ότι είναι φανερό πως μοναδική έγνοια της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και όχι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και δεδομένων, ώστε να σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού.

Είναι γεγονός πως για άλλη μια φορά το θέμα της Κύπρου, έχει βαλτώσει και δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, καθώς οι λύσεις που κατά καιρούς προτείνονται, έχουν ως βάση τους το σχέδιο “Ανάν”. Σχέδιο, το οποίο ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος και ο κυπριακός λαός, έχουν απορρίψει στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα