Προς αναζήτηση τελωνειακής συνεργασίας ΗΠΑ και Μεξικό

Προς αναζήτηση τελωνειακής συνεργασίας ΗΠΑ και Μεξικό
Σωματικός έλεγχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού AP

Συζητήσεις για συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού στον τελωνειακό τομέα στα σύνορα, προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί τι εισέρχεται στις χώρες.

Οι ΗΠΑ προτίθενται να αναζητήσουν διαύλους συνεργασίας με το Μεξικό στον τελωνειακό τομέα κατά μήκους των συνόρων, προκειμένου να περιορισθεί η παράνομη ροή όπλων, ναρκωτικών και χρημάτων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρέσβης στην Πόλη του Μεξικού Κρίστοφερ Λαντάου.

Μιλώντας στον Τύπο μετά την «καρποφόρο», όπως την χαρακτήρισε, συνάντησή του στο μεξικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο πρέσβης ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο μήνα θα επισκεφθεί τη χώρα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουΐλιαμ Μπαρ για συζητήσεις περί της συνεργασίας.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στα σύνορα είναι να διαπιστώσουμε εάν είναι δυνατόν να συντονισθούν τα τελωνεία μας, ώστε από κοινού να μπορούμε να ελέγχουμε τι εισέρχεται στο Μεξικό κι επίσης τι φεύγει από τη χώρα κι έρχεται εντός των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Στόχος είναι να εκριζωθεί «το λαθρεμπόριο ένθεν κι εντεύθεν των συνόρων, τα ναρκωτικά από τη μία πλευρά και τα όπλα και τα χρήματα από την άλλη», δήλωσε ο Λαντάου.

Και στις αρχές Δεκεμβρίου ο Μπαρ είχε επισκεφθεί το Μεξικό για να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας, του λαθρεμπορίου όπλων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τον πρόεδρο της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα