"Προστατεύονται από τον Ιησού": Μητέρα εξηγεί γιατί αρνείται να εμβολιάσει τα παιδιά της

Μητέρες διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών στην Καλιφόρνια το 2015
Μητέρες διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών στην Καλιφόρνια το 2015 AP

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο εμβολιασμός σώζει από τον θάνατο έως και τρία εκατ. ανθρώπους ετησίως.

Ο εμβολιασμός ή μη των παιδιών είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις. "Φωτιά" στη συζήτηση στα social media έβαλε πρόσφατα μια μητέρα πέντε παιδιών, η οποία δήλωσε ότι αρνείται να τα εμβολιάσει επειδή είναι "προστατευμένα από τον Ιησού".

"Έχω πέντε παιδιά και δεν θα εμβολιαστούν ποτέ. Είναι προστατευμένα από τον Ιησού γιατί γνωρίζω ότι η πίστη βοηθά να περπατήσεις στο ενάρετο μονοπάτι. Οι ίδιοι άνθρωποι που μου λένε να κάνω τους εμβολιασμούς, υποστηρίζουν ότι ο Θεός δεν δημιούργησε με μαεστρία τον κόσμο" τονίζει η μητέρα σε ανάρτησή της στο facebook.

Το ποστάρισμα της μητέρας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Το ποστάρισμα της μητέρας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Αυτό μετά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πριν λίγες μέρες ότι ο μη εμβολιασμός "απειλεί να αντιστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την αντιμετώπιση των ασθενειών που δεν μπορούν να εμποδιστούν με εμβόλια".

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο εμβολιασμός σώζει από τον θάνατο έως και τρία εκατ. ανθρώπους ετησίως. Ο οργανισμός, ωστόσο, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ιλαρά, που έχει σημειώσει αύξηση 30% στα θανατηφόρα περιστατικά, με 72 παιδιά και ενήλικες να πεθαίνουν πέρσι στην Ευρώπη απ' αυτή.

SHARE:

24Media Network