Προβάδισμα 14 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στη Μέρκελ

Posters of German Chancellor Angela Merkel, left, and social democrat challenger Martin Schulz, right, for the upcoming general election in Germany are displayed at a street in Essen, western Germany, Thursday, Sept. 14, 2017. General election will held in Germany Sept. 24, 2017. Letters read 'successful for Germany' (CDU) and 'it is time for more fairness'. (AP Photo/Martin Meissner)
Posters of German Chancellor Angela Merkel, left, and social democrat challenger Martin Schulz, right, for the upcoming general election in Germany are displayed at a street in Essen, western Germany, Thursday, Sept. 14, 2017. General election will held in Germany Sept. 24, 2017. Letters read 'successful for Germany' (CDU) and 'it is time for more fairness'. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Προβάδισμα στη Γερμανίδα καγκελάριο και το κόμμα της δίνει άλλη μία δημοσκόπηση.

Σταθερό διατηρεί το προβάδισμά του το CDU έναντι του SPD, με την μάχη για την τρίτη θέση να μαίνεται αμφίρροπη.

Η πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, δείχνει μία συντριπτική υπεροχή της Γερμανίδας καγκελάριου στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελάριου, όπου προηγείται του Μάρτιν Σουλτς με 24 μονάδες, ενώ ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη συμμετοχή των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην επόμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) σημειώνει απώλεια μίας μονάδας και πέφτει στο 37%, με το SPD να παραμένει σταθερό στο 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die Linke), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 10%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που μένει σταθερή στο 9% και οι Πράσινοι με το FDP που παραμένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, η 'Αγγελα Μέρκελ λαμβάνει το 48% της προτίμησης, ενώ ο αντίπαλός της, Μάρτιν Σουλτς, μόλις 22%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών, η έρευνα καταγράφει τις προτιμήσεις των Γερμανών για τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα προκύψει μετά τις 24 Σεπτεμβρίου. Το 47% εκτιμά ως θετική την ενδεχόμενη συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση, ενώ το 39% την βλέπει αρνητικά, με τους ψηφοφόρους των CDU/CSU να υποστηρίζουν την προοπτική σε ποσοστό 66%. Το κόμμα του Κρίστιαν Λίντνερ ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας των στελεχών του, καθώς το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό του FDP πέρα από τον αρχηγό.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Martin Meissner

SHARE:

24Media Network