Πτήση MH370. Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε ανήκει πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777

Πτήση MH370. Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε ανήκει πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. Εντείνονται οι εικασίες ότι τα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν ανήκει "πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που ξεβράστηκαν στην γαλλική αυτή νήσο στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Μπόινγκ 777.

"Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε", είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

"Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370" και εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Νατζίμπ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιές πληροφορίες αναφέρεται, όμως άλλοι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η ανάλυση φωτογραφιών που ελήφθησαν από το αντικείμενο υποδηλώνουν ότι είναι ένα τμήμα από φτερό ενός Μπόινγκ.

Το κομμάτι αυτό θα μεταφερθεί από τις γαλλικές αρχές στην Τουλούζη, στην νοτιοδυτική Γαλλία, για να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

Στην Τουλούζη θα μεταβούν επίσης αξιωματούχοι της μαλαισιανής υπηρεσίας μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, πρόσθεσε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός.

"Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις δημοσιοποιήσουμε", δεσμεύτηκε επίσης ο Νατζίμπ, προειδοποιώντας παράλληλα να μην γίνονται πρόωρες εικασίες.

"Είχαμε πολλούς εσφαλμένους συναγερμούς στο παρελθόν και για το καλό των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα και έχουν υποφέρει από βασανιστικές αβεβαιότητες, απευθύνω έκκληση να εξακριβώσουμε την αλήθεια κατά τρόπο που να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα", σημείωσε.

Ο εντοπισμός των συντριμμιών σε μια ακτή της Ρεϊνιόν, σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από μια ζώνη του Ινδικού Ωκεανού στην οποία οι αρχές πιστεύουν ότι βυθίστηκε το αεροπλάνο, είναι κάτι εύλογο, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

"Η τοποθεσία αυτή είναι συμβατή με τον υπολογισμό της απόκλισης από τη μαλαισιανή ομάδα που ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

"Δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά κάποιους υπεύθυνους να λένε ότι είναι βέβαιοι κατά 99%. Αυτό που θέλουμε είναι μια επιβεβαίωση στο 100%", δηλώνουν συγγενείς των Κινέζων θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH370, που ήταν και οι περισσότεροι, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Wechat.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαλαισία Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πτήση MH370: Σχεδόν βέβαιο ότι τα συντρίμμια είναι από Boeing 777

SHARE:

24Media Network