Stand-up κωμικός έκανε αστείο για την πτήση MH370 και επενέβη η Interpol

Stand-up κωμικός έκανε αστείο για την πτήση MH370 και επενέβη η Interpol
MH370 Daniel Chan/AP

H κωμικός Jocelyn Chia έκανε ένα προσβλητικό αστείο για την εξαφανισμένη πτήση MH370. Η Μαλαισία ζητάει από την Interpol να βρει την ταυτότητά της.

Η αστυνομία της Μαλαισίας θα απευθυνθεί στην Interpol, για την εύρεση της κωμικού Jocelyn Chia στις ΗΠΑ, η οποία αστειεύτηκε για την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Όπως αναφέρει το μαλαισιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bernama, η θα ερευνηθεί σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, αναφορικά με το προσβλητικό αστείο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Acryl Sani Abdullah Sani, φέρεται να δήλωσε ότι η αστυνομία θα ζητήσει βοήθεια από την Interpol για τον εντοπισμό της ταυτότητάς της. Το πρακτορείο σημειώνει ότι η καταγωγή της είναι από τη Σιγκαπούρη.

Το αστείο της κωμικού

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Chia τράβηξε ένα βίντεο, το οποίο έπειτα έγινε viral, μιλώντας για τον ανταγωνισμό μεταξύ Μαλαισίας – Σιγκαπούρης. Σε αυτό ανέφερε ότι “τα αεροπλάνα της (της Μαλαισίας) δεν μπορούν να πετάξουν“.

Όταν κάποιοι από το κοινό δεν γέλασαν, δείχνοντας ότι δεν το θεώρησαν αστείο, συμπλήρωσε: “Μερικά αστεία δεν προσγειώνονται”.

Οι αντιδράσεις

Το διαδικτυακό βίντεο προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και στις δύο χώρες, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης να είναι καθέτως αρνητοί με το αστείο, καταδικάζοντας τα σχόλιά της. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan, είπε πως “είναι σοκαρισμένος από τις φρικτές δηλώσεις της”, δηλώνοντας ότι η κωμικός δεν μίλησε για τη Σιγκαπούρη. “Θεωρούμε πολύτιμους τους δεσμούς μας με την οικογένεια και τους φίλους στη Μαλαισία και λυπούμαστε για την προσβολή και το πλήγμα που προκλήθηκε σε όλους τους Μαλαισιανούς”.

Η Chia ανέφερε στο CNN ότι το αστείο της βασίστηκε στη φιλική αντιπαλότητα Μαλαισίας-Σιγκαπούρης που επικρατεί εδώ και χρόνια. Προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα της έχει αναπαραχθεί “περισσότερες από εκατό φορές” εδώ και ενάμιση χρόνο χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Η Chia δήλωσε ότι ήταν επικίνδυνο να παρουσιαστεί το κλιπ χωρίς να γίνει κατανοητό το κωμικό πλαίσιο στο οποίο αυτό προβλήθηκε.

Ομάδες για τα δικαιώματα του ανθρώπου καταδίκασαν την κυβέρνηση της Μαλαισίας ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και τις επικριτικές φωνές, με τη Διεθνή Αμνηστία να δηλώνει ότι στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2020-Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 87 διώξεις ατόμων.

Το ιστορικό

Στις 8 Μαρτίου 2014 η πτήση MH370 της Malaysia Airlines Flight χάθηκε, καθώς πετούσε πό την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Επέβαιναν 239 άτομα, 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Η πτήση εξαφανίστηκε την ώρα που πετούσε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα