Πτώμα στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Πτώμα στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού
Ο πλωτός αντιμεταναστευτικός φράκτης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού AP

Στον πλωτο αντιμεταναστευτικό φράκτη μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού βρέθηκε ένα πτώμα, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν αναφορές για πολλαπλές περιπτώσεις ατόμων τα οποία έχουν μπλεχτει σε αυτόν.

Η σορός ενός ατόμου εντοπίστηκε την Τετάρτη (2/8) στο παγιδευμένο στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη, που εγκαταστάθηκε από τις αρχές της πολιτείας Τέξας στον ποταμό Ρίο Μπράβο, το φυσικό σύνορο μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

“Οι αρχές του [σ.σ. πολιτειακού] υπουργείου Ασφαλείας του Τέξας ενημέρωσαν το προξενείο του Μεξικού στο Ιγκλ Πας ότι (…) βρήκαν πτώμα παγιδευμένο στους πλωτήρες, στο νότιο τμήμα” του επιπλέοντος φράκτη στον Ρίο Μπράβο, ανέφερε το μεξικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος δεν έχουν έρθει στην δημοσιότητα.

Σε Μεξικό και Ουάσιγκτον, έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις για τον πλωτό φράκτη, ο οποίος εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο, κατά διαταγή του κυβερνήτη του Τέξας, του Ρεπουμπλικάνου Γκρεγκ Άμποτ, έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η διέλευση παράτυπων μεταναστών.

Τοπικά ΜΜΕ έχουν επισημάνει ότι αρκετοί άνθρωποι μπλέχτηκαν σε αυτόν και χρειάστηκαν βοήθεια για να διασωθούν.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, πρόεδρος του Μεξικού, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο ως “πρόκληση”, θεωρώντας ότι παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας του.

Στις ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης του Τέξας, με σκοπό να την αναγκάσει να απομακρύνει τον πλωτό φράκτη και να εμποδίσει την καθέλκυση νέων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό το μέτρο “στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ασφάλεια των μεταναστών”. Συμπλήρωσε πως θα παραμείνει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές για να διερευνηθεί διεξοδικότερα το ζήτημα, ζητώντας “να διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα