Πτώση ρωσικού μεταγωγικού στα σύνορα με την Ουκρανία – 74 οι επιβαίνοντες

Διαβάζεται σε 1'
Ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος (φωτογραφία αρχείου)
Ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Darko Vojinovic)

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με τουλάχιστον 74 επιβαίνοντες κατέπεσε στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε την Τετάρτη (24/1) στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Ilyushin-76, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 74 άτομα.

Βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δείχνει το Ilyushin Il-76 να πέφτει από τον ουρανό και να συντρίβεται στο έδαφος.

Το BBC, επικαλούμενο ρωσικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 65 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.

“Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο “συμβάν” σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα