Πυροβολισμοί στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ - Μαχαίρωσαν φρουρό

Πυροβολισμοί στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ - Μαχαίρωσαν φρουρό

Άντρας μαχαίρωσε φρουρό ασφαλείας μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια συνελήφθη

"Ο δράστης μαχαίρωσε σήμερα φρουρό ασφαλείας μέσα στην αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ τραυματίζοντάς τον και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Σώματος.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο φρουρός άνοιξε πυρ όταν δέχτηκε την επίθεση του αγνώστου.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και τσεκούρι, τραυματίστηκε.

"Ένα αυτοκίνητο μάρκας Mazda σταμάτησε δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία και από αυτό αποβιβάστηκε ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε μία κόκκινη τσάντα και ένα δικράνι (γεωργικό εργαλείο)", είπε στο Ρόιτερς ο 48χρονος Ντέιβιντ Κοέν, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης καθώς την ώρα εκείνη έτρεχε στην παραλιακή οδό Χαγιαρκόν του Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ.

"Άρχισε να τρέχει προς το μέρος των φρουρών ασφαλείας. Τον είδαν, τράβηξαν τα όπλα τους και του είπαν να πέσει στο έδαφος. Συνέχισε να τρέχει και στη συνέχεια πυροβόλησαν στον αέρα και τον κάλεσαν και πάλι να πέσει κάτω. Αυτός συνέχισε να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Έπεσαν πάνω του και του πήραν την τσάντα", περιέγραψε ο Κοέν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας από τους φρουρούς τραυματίστηκε ελαφρά και ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

SHARE:

24Media Network