Ρεκόρ απολύσεων στην Αργεντινή: Διπλασιασμός σε σχέση με πέρυσι

O Mαουρίτσιο Μάκρι
O Mαουρίτσιο Μάκρι AP

Η... μνημονιακή Αργεντινή καταγράφει πολύ αρνητικές επιδόσεις σε φτώχεια και εργασία. Οι απολύσεις διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Ελάχιστους μήνες μετά το δάνειο-μαμούθ που εξασφάλισε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Αργεντινή καταγράφει εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις στους τομείς της φτώχειας και των απολύσεων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση από το σχετικό μητρώο της χώρας το ποσοστό της φτώχειας το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ανήλθε στο 27,3%, ποσοστό που χαρακτήρισε ανησυχητικό ακόμα και η αρμόδια υπουργός κοινωνικής ανάπτυξης Καρολίνα Στάλνεϊ.

Εκεί όμως που η κυβέρνηση του Μαουρίτσιο Μάκρι κάνει... θραύση είναι στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το Αργεντίνικο κέντρο για την πολιτική οικονομία ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2018 69.696 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Από αυτούς οι 53.393 εργάζονταν στο ιδιωτικό τομέα και 16.303 στο δημόσιο.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ξεκάθαρα ότι μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης χρονιάς της προεδρικής θητείας του Μάκρι οι απολύσεις έχουν αυξηθεί κατά 91% ενώ ο ρυθμός των απολύσεων κατά τους τελευταίους δύο μήνες του 2018 ανέβηκε κατά 104%.

Οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ήταν παραπάνω από τους διπλάσιους από αυτούς που απολύθηκαν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αργεντινή
SHARE:

24Media Network