Ρίο: 450.000 προφυλακτικά στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

default image

Κάθε ρεκόρ πρόκειται να σπάσει ο αριθμός των προφυλακτικών που θα μοιράσουν οι διοργανωτές σε όσους θα διαμείνουν στο Ολυμπιακό χωριό κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ρίο υπό το φόβο του ιού Ζίκα που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Λατινική Αμερική

Με συνολικά 450.000 προφυλακτικά θα εφοδιάσουν οι διοργανώτριες αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίου, τους αθλητές, τους συνοδούς και τα μέλη των αποστολών που θα μείνουν στο Ολυμπιακό χωριό. Πρόκειται για έναν αριθμό τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνον των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ενώ στους χειμερινούς αγώνες του Σότσι το 2014 είχαν μοιραστεί μόλις 100.000. Με μια απλή διαίρεση προκύπτει ότι σε κάθε αθλητή αντιστοιχούν 42 προφυλακτικά!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανάμεσα στα προφυλακτικά που θα δοθούν υπάρχουν και 100.000 που είναι για γυναίκες ενώ άλλα 175.000 θα είναι εφοδιασμένα με λιπαντικό.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ αποφασίστηκε να γίνει κατά τη διάρκεια των αγώνων μια εκστρατεία υπέρ του ασφαλούς σεξ, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως αυτή η κινητοποίηση αφορά τον υιό Ζίκα που έχει κατακλείσει τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής που σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις των επιστημόνων πέραν τον κουνουπιών μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα