Ρομάν Πολάνσκι: Ανοίγει ξανά η υπόθεση βιασμού ανήλικης

Ρομάν Πολάνσκι: Ανοίγει ξανά η υπόθεση βιασμού ανήλικης
Ρομάν Πολάνσκι AP Photo

Να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της υπόθεσης βιασμού ανήλικης κατά του Ρομάν Πολάνσκι, μετά από 45 χρόνια, φαίνεται να ζήτησε εισαγγελέας του Λος Άντζελες.

Στο αίτημα να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της υπόθεσης βιασμού σε βάρος του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι φαίνεται πως προχώρησε το γραφείο του Εισαγγελέα του Λος Άντζελες, σε μία προσπάθεια να επανεξεταστεί η υπόθεση, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα που συντάραξαν τη διεθνή κοινή γνώμη και απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πλέον, όπως αναφέρει ο Guardian, το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες δεν θα αντιτίθεται στη δημοσιοποίηση εγγράφων στην υπόθεση βιασμού σε βάρος του 45χρονου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο την Τρίτη.

Ο Τζορτζ Γκασκόν είπε ότι το γραφείο του αντέστρεψε τη θέση του και ζήτησε να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην αναπληρωτή εισαγγελέα Ρότζερ Γκανσόν, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας επανεξέτασης της υπόθεσης εναντίον του 88χρονου σκηνοθέτη.

“Για χρόνια, αυτό το γραφείο παλεύει με την απελευθέρωση πληροφοριών που το θύμα και το κοινό έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν”, είπε ο Γκασκόν για την υπόθεση, η οποία ανέφερε ότι έχει περιγραφεί από τα δικαστήρια ως “μία από τις πιο μακροχρόνιες υποθέσεις στην ιστορία της ποινικής δικαιοσύνης στην Καλιφόρνια“.

“Μετά από προσεκτική εξέταση των επιθυμιών του θύματος, τις μοναδικές και έκτακτες περιστάσεις που οδήγησαν στη κατάθεση του Γκανσόν και τη δέσμευσή μου για διαφάνεια και λογοδοσία για όλους στο δικαστικό σύστημα, το γραφείο μου αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να συμφωνήσει την αποσφράγιση αυτών των εγγράφων”, πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης, είπε ο Γκασκόν, παρέμεινε φυγάς και θα πρέπει να παραδοθεί στο ανώτατο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες για να καταδικαστεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση σε βάρος του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι ακόμη απασχολεί το Χόλιγουντ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λος Άντζελες το 1977.

Ο δημιουργός του “Τσαϊνατάουν” αναγκάστηκε να διαφύγει από τις ΗΠΑ, για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Γαλλία, αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχει αμερικανικό ένταλμα έκδοσής του προκειμένου να δικαστεί για βιασμό ανηλίκου.

Μάλιστα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης αναζητούσε εδώ και καιρό τη δημοσιοποίηση των εγράφων, η οποία πιστεύει ότι θα βοηθήσει την υπόθεσή του και θα του επιτρέψει να επιστρέψει τελικά στις ΗΠΑ χωρίς να συλληφθεί.

Αλλά και η Σαμάνθα Γκέιμερ ζήτησε να αποσφραγιστούν τα πρακτικά της υπόθεσης. Σε επιστολή της προς το γραφείο του Εισαγγελέα, η Γκέιμερ που μέχρι πρότινος επιθυμούσε να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον του Πολάνσκι, ζήτησε τώρα από το γραφείο να ρίξει μια “φρέσκια ματιά” στην υπόθεση και να διερευνήσει το φερόμενο δικαστικό παράπτωμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πολάνσκι, ο οποίος έχει παραδεχτεί την έλξη του για έφηβες, έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες από τουλάχιστον άλλες πέντε γυναίκες που λένε ότι ο σκηνοθέτης τους επιτέθηκε όταν ήταν έφηβες. Μια γυναίκα μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Πολάνσκι τής επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 10 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα