Ρωσία: Ανακοινώσεις για τα μαύρα κουτιά του Su-24

Ρωσία: Ανακοινώσεις για τα μαύρα κουτιά του Su-24
© ANADOLU

Το υπουργείο Άμυνας θα κάνει ανακοινώσεις για την ανάκτηση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του Su-24 που καταρρίφθηκε

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για την ανάκτηση των δεδομένων των συσκευών καταγραφής δεδομένων πτήσης και αποτύπωσης συνομιλιών πιλοτηρίου του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 που καταρρίφθηκε από ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Στις 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα, (09:00 ώρα Ελλάδας), αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την έναρξη των διαδικασιών ανάκτησης των δεδομένων των συσκευών καταγραφής του ρωσικού αεροσκάφους Su-24, που καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου από ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος», γνωστοποιείται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, τα μαύρα κουτιά του Σουχόι ανακαλύφθηκαν σε κοινή επιχείρηση του ρωσικού και του συριακού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή οι συσκευές αυτές να ανοιχτούν παρουσία «ξένων εμπειρογνωμόνων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα στοιχεία που θα ανακτηθούν θα ξεκαθαρίσουν τις κινήσεις του πολεμικού αεροσκάφους, την πορεία της πτήσης και τη θέση του πριν από την κατάρριψή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η στιγμή που το ρωσικό υποβρύχιο εκτοξεύει πυραύλους κατά των τζιχαντιστών

Στα χέρια του Πούτιν το μαύρο κουτί του Su-24

Πούτιν: Κατέρριψαν το αεροσκάφος για το πετρέλαιο του ΙΚ

SHARE:

24Media Network