Η Ρωσία ελέγχει το BBC για παραβιάσεις της νομοθεσίας της

Tα κεντρικά του BBC στο Λονδίνο
Tα κεντρικά του BBC στο Λονδίνο AP

Μετά από πόρισμα της βρετανικής εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών, η οποία αποφαίνονταν ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT παραβιάζει την νομοθεσία που αφορά την μετάδοση στην Βρετανία.

Η ρωσική εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnazor ανακοίνωσε σήμερα ότι ύστερα από διενέργεια ελέγχων διαπίστωσε "ορισμένες παραβιάσεις" της νομοθεσίας εκ μέρους του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, κατά τις μεταδόσεις του στην Ρωσία.

"Ο εκτός σχεδίου έλεγχος σε σχέση με την εταιρεία British Television, η οποία μεταδίδει το πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου BBC World News στην Ρωσία, ολοκληρώθηκε. Διαπιστώθηκαν ορισμένες παραβιάσεις. Στην παρούσα φάση αξιολογείται η φύση των εν λόγω παραβιάσεων. Η Roskomnazor θα ανακοινώσει αργότερα τα μέτρα που έλαβε" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών, στην οποία δεν αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα εις βάρος του BBC.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 Roskomnazor είχε ανακοινώσει ότι θα αρχίσει ελέγχους του τηλεοπτικού δικτύου BBC World News και των ιστοσελίδων του για να διαπιστώσει αν τηρεί την ρωσική νομοθεσία.

Είχε προηγηθεί πόρισμα της βρετανικής εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών Ofcom η οποία αποφαίνονταν ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT παραβιάζει την νομοθεσία που αφορά την μετάδοση στην Βρετανία.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο η ρωσική εποπτική αρχή είχε δηλώσει ότι το BBC είχε προβάλει θέμα το οποίο προπαγάνδιζε ιδέες τρομοκρατικών ομάδων και θα προέβαινε σε έλεγχο για να διαπιστώσει αν το βρετανικό δίκτυο παραβιάζει την ρωσική νομοθεσία. Η Roskomnazor πραγματοποίησε τους ελέγχους στο πρόγραμμα του BBC στο διάστημα από 13 έως 14 Ιανουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network