Ρωσία: Κεραυνός χτύπησε πύραυλο κατά την εκτόξευσή του

Ρωσία: Κεραυνός χτύπησε πύραυλο κατά την εκτόξευσή του
Η στιγμή που ο κεραυνός χτυπάει τον πύραυλο

Παρά το πλήγμα του κεραυνού, όλα τα όργανα του πυραύλου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και τέθηκε σε τροχιά την προγραμματισμένη ώρα.

Κεραυνός έπληξε τον πύραυλο φορέα Soyuz -2.1b που μετέφερε την διαστημική συσκευή Glonass-M κατά την εκτόξευση του από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κοσμοδρομίου αντιστράτηγος Νικολάι Νικολάι Νεστετσούκ.

Ωστόσο παρά το πλήγμα του κεραυνού, όλα τα όργανα συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και ο πύραυλος τέθηκε σε τροχιά την προγραμματισμένη ώρα.

«Η εκτόξευση έγινε κανονικά. Ο καιρός δεν αποτελεί εμπόδιο για εμάς, τα στρατεύματα μας είναι παντός καιρού. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ένας κεραυνός δεν μπορεί να βλάψει το δικό μας πυραυλικό-διαστημικό όπλο», δήλωσε ο Νεστετσούκ.

Η εκτόξευση του Soyuz -2.1b πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 09:33 ώρα Μόσχας από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ. Στον καθορισμένο χρόνο το σύστημα εντοπισμού θέσης Glonass-M τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά και οι ειδικοί του Διαστημικού Κέντρου Τιτόφ των Διαστημικών Στρατευμάτων ανέλαβαν τον χειρισμό του δορυφόρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα