Μόσχα: 311 προσαγωγές στην αντικυβερνητική πορεία – Συνέλαβαν ακτιβίστρια απεργό πείνας

Μόσχα: 311 προσαγωγές στην αντικυβερνητική πορεία – Συνέλαβαν ακτιβίστρια απεργό πείνας
Η Lyubov Sobol AP

Ανάμεσα στα άτομα που προσήγαγαν οι ρωσικές αρχές ήταν και η ακτιβίστρια Λιουμπόφ Σόμπολ η οποία έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στην σημερινή διαδήλωση με αίτημα τις ελεύθερες εκλογές, ενώ ο ίδια πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Την τρίτη εβδομαδιαία διαμαρτυρία τους στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας πραγματοποίησαν σήμερα οπαδοί της αντιπολίτευσης, παρά την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης τους, την προηγούμενη εβδομάδα, και τις προειδοποιήσεις των αρχών, με αποτέλεσμα η ρωσική αστυνομία να προφυλακίσει 311 διαδηλωτές, σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση OVD-info.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν εξοργιστεί από την απόρριψη αρκετών υποψηφίων τους, που έχουν αποκλειστεί από την συμμετοχή τους σε τοπικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, και ζητούν την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Περισσότεροι από 6.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στην σημερινή διαδήλωση, σύμφωνα με την σελίδα διοργάνωσης της, στο Facebook. Οι αρχές από την πλευρά τους, έχουν προειδοποιήσει ότι η σημερινή -χωρίς την άδεια των αρχών- διαδήλωση θα αποτελέσει “μία άμεση παραβίαση του νόμου.”

Συνελήφθη η ακτιβίστρια Λιουμπόφ Σόμπολ

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα την ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης Λιουμπόφ Σόμπολ, πριν από την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για σήμερα διαδήλωσης στην Μόσχα, με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η Σόμπολ έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στην σημερινή διαδήλωση, ενώ ο ίδια πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Η σύλληψή της έγινε μέσα στο ταξί με το οποίο θα πήγαινε στην διαδήλωση, ενώ στην συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα φορτηγάκι της αστυνομίας. Οι αρχές δεν απαγόρευσαν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης, υποστήριξαν ωστόσο, ότι αυτή παραβιάζει το νόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα