Μόσχα: Επιθετική ενέργεια η απαγόρευση διαφημίσεων από ρωσικά ΜΜΕ στο Twitter

Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova speaks during a news conference at United Nations headquarters, Friday, Sept. 22, 2017. (AP Photo/Mary Altaffer)
Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova speaks during a news conference at United Nations headquarters, Friday, Sept. 22, 2017. (AP Photo/Mary Altaffer) AP

Η απόφαση του κοινωνικού μέσου δικτύωσης βασίστηκε σε πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

"Επιθετική ενέργεια" χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την απόφαση του twitter να απαγορεύσει τις διαφημιστικές καταχωρήσεις από λογαριασμούς του Russia Today και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και είναι αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το twitter, νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε ότι η απόφασή της θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και ότι βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο ρωσικά μέσα επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer

SHARE:

24Media Network