Ρότζερ Γουότερς: “Μην ψηφίζετε φασίστες” – Γιούχα και αποθέωση στο κοινό

Ρότζερ Γουότερς: “Μην ψηφίζετε φασίστες” – Γιούχα και αποθέωση στο κοινό

Η παρέμβασή του Γουότερς έκανε ορατή την πόλωση που υπάρχει στη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις σημαντικότερες, σύμφωνα με κάποιους, εκλογές στην ιστορία της.

Ο ιδρυτής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς χαρακτήρισε νεοφασίστα τον υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου του “τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, του Νάιτζελ Φάρατζ και του Βίκτορ Ορμπάν”.

Στη διάρκεια συναυλίας που έδωσε στο στάδιο Allianz του Σάο Πάουλο, ο Γουότερς με τα σχόλιά του προκάλεσε εκδηλώσεις θαυμασμού αλλά και αποδοκιμασίες.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία την περασμένη Κυριακή εξασφαλίζοντας σχεδόν 50 εκατομμύρια ψήφους και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών, τον Φερνάντο Χαντάντ.

”Έχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Επομένως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας”, είπε ο Γουότερς ενώπιον ενός κοινού 45.000 ανθρώπων προς το τέλος της συναυλίας το βράδυ της Τρίτης.

“Το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο. Και καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα–και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο–θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό”, είπε ο 75χρονος Γουότερς.

Και σε άλλο σημείο της συναυλίας ο Γουότερς καταφέρθηκε εναντίον του Μπολσονάρου προβάλλοντας το όνομα του σε μια οθόνη που βρισκόταν πάνω από τη σκηνή μαζί με τα ονόματα του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν και με την προειδοποίηση: “Ο νεοφασισμός βρίσκεται σε άνοδο”.

Η παρέμβασή του Γουότερς έκανε ορατή την πόλωση που υπάρχει στη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις σημαντικότερες, σύμφωνα με κάποιους, εκλογές στην ιστορία της: οι μισοί θεατές ζητωκραύγαζαν και συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες εις βάρος του ακροδεξιού υποψηφίου, ενώ οι υπόλοιποι φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον μουσικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα