Ροζ σκάνδαλο ανάγκασε υφυπουργό του David Cameron να παραιτηθεί

Ροζ σκάνδαλο ανάγκασε υφυπουργό του David Cameron να παραιτηθεί

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το η παραίτηση του υφυπουργού Brookes Newmark, ο οποίος κράτησε για λιγότερο από τρεις μήνες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Cameron λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

Σεξουαλικό σκάνδαλο στην αυλή του Βρετανικής κυβέρνησης στο οποίο εμπλέκεται ο  πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Brooks Newmark.

Ο Newmark αντάλλασσε πικάντικες φωτογραφίες με μια 20χρονη ξανθιά την οποία δεν είχε δεί ποτέ, παρά μόνο μέσω φωτογραφιών! Ο υφυπουργός παγιδεύτηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων από μια κοπέλα που παρουσιάστηκε ως "Sophie",

Αρχικά του έστειλε μια γυμνή φωτογραφία της και στις 17 Ιουλίου 2014 του έγραψε σε προσωπικό μήνυμα να την κρατήσει και να μην τη δείξει σε κανέναν.

Ροζ σκάνδαλο ανάγκασε υφυπουργό του David Cameron να παραιτηθεί

Από όσα έγιναν γνωστά η 20χρονη με το όνομα  "Sophie"» ήταν ένας... δημοσιογράφος της Mirror που σκοπό είχε να εγκλωβίσει τον Νιούμαρκ – και φυσικά το έκανε. Ο Newmark ήταν υπεύθυνος για την Κοινωνία των Πολιτών και τελικώς παραιτήθηκε με ηχηρό τρόπο προκαλώντας ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στον Daνid Cameron.

Τι είπε ο Νιούμαρκ μετά τις αποκαλύψεις; Μιλώντας στο ΒΒC παραδέχθηκε την ενοχή του:"Υπήρξα χαζός. Μόνο εγώ είμαι υπεύθυνος γι' αυτό, κανείς άλλος. Πλήγωσα αυτούς που αγαπούσα περισσότερο". Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η “Sophie”, είχε προσπαθήσει να αποπλανήσει κι άλλους πολιτικούς στη Βρετανία.

Το σκάνδαλο που ήταν φυσικό να επιφέρει μεγάλη ζημιά στον παντρεμένο και πατέρα 5 παιδιών υπουργό.Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 56χρονος βρέθηκε σε αυτήν τη θέση, μιας και πριν από δύο χρόνια είχε αναγκαστεί και πάλι να παραιτηθεί λόγω «υπερβολικής και άσκοπης χρήσης των Μέσω Κοινωνικής Δικτύωσης».

Ο Newmark κράτησε για λιγότερο από τρεις μήνες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Cameron.

Πηγή: mirror

SHARE:

24Media Network