Σ. Αραβία: Συνελήφθη το μοντέλο που γύρισε βίντεο με μίνι φούστα

Σ. Αραβία: Συνελήφθη το μοντέλο που γύρισε βίντεο με μίνι φούστα

Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή παραδέχθηκε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική περιοχή Ουσαϊκίρ, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει (Vid)

Συνελήφθη τελικά το μοντέλο από την Σαουδική Αραβία που ανέβασε στο Snapchat βίντεο όπου περπατά στο ιστορικό φρούριο Ushaiqer με μίνι φούστα, μαύρο τοπ και αθλητικά.

Αψηφώντας τους αυστηρούς νόμους της χώρας για τους ενδυματολογικούς κώδικες το μοντέλο "Khulood" βρέθηκε στο στόχαστρο, με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας εκδίδουν εντολή σύλληψης του μοντέλου. Οι ξένες και οι ντόπιες γυναίκες πρέπει σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους να φορούν νικάμπ και να καλύπτουν το πρόσωπο και τα μαλλιά τους με μαύρο πέπλο. Ωστόσο γίνονται εξαιρέσεις κατά την επίσκεψη αξιωματούχων.

Το βίντεο εξαγρίωσε ορισμένους χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας την ετικέτα «το μοντέλο Χουλούντ πρέπει να δικαστεί», αναφερόμενοι στο όνομα χρήστη (Khulood) που χρησιμοποιούσε η γυναίκα αυτή στο Snapchat.

Σ. Αραβία: Συνελήφθη το μοντέλο που γύρισε βίντεο με μίνι φούστα

Πολλοί από τους επικριτές της ανήρτησαν και διένειμαν φωτογραφίες με καρέ από το βίντεο όπου η νεαρή κοπέλα εικονίζεται με τα πόδια της γυμνά και τη μέση της να έχει καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία.

Στο βίντεο, η γυναίκα περπατάει μόνη της σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται πλίθινοι τοίχοι. Οι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν ότι πρόκειται για το χωριό Ουσαϊκίρ, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ριάντ.

«Η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβε τη γυναίκα που εμφανίστηκε με απρεπή ρούχα στο Ουσαϊκίρ και την οδήγησε ενώπιον του ανακριτή» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα παραδέχθηκε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική πόλη μαζί με έναν άνδρα, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η «Χουλούντ» θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη κι αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της.

Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας και οι γυναίκες επισκέπτριες είναι υποχρεωμένες να φορούν ένα χαλαρό, μαύρο φόρεμα γνωστό ως αμπάγια, ενώ οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να καλύπτουν το κεφάλι και το πρόσωπό τους με το γνωστό νικάμπ. Για τις ξένες δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν μαντίλα και πολλές εξ αυτών αποφεύγουν να τη φορέσουν όταν επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία.

Παράδειγμα, ήταν η Μελάνια Τραμπ στην πρόσφατη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στη χώρα, αλλά και οι Τερέζα Μέι και Άγκελα Μέρκελ οι οποίες δεν φόρεσαν μαντίλα κατά τις επισκέψεις τους.

Το ίδιο είχε πράξει και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, το 2015, όταν είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της για την κηδεία  του βασιλιά Αμπντάλα, αλλά και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ουδέποτε κάλυψε το κεφάλι της στις επισκέψεις της στη Σαουδική Αραβία.

SHARE:

24Media Network