Σάλος με τη νέα “Μις Ιαπωνία” γιατί… κατάγεται από την Ουκρανία

Διαβάζεται σε 3'
Η "Μις Ιαπωνία" Carolina Shiino
Η "Μις Ιαπωνία" Carolina Shiino JIJI PRESS/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φετινή ανάδειξη της “Μις Ιαπωνίας”. Αμφισβητείται η νίκη της 26χρονης Carolina Shiino, επειδή έχει ουκρανική καταγωγή.

Μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στην Ιαπωνία, λόγω της 26χρονης Carolina Shiino, η οποία στέφθηκε “Μις Ιαπωνία” τη Δευτέρα (22/01).

Η 26χρονη ζει στην πόλη Ναγκόγια και έγινε η πρώτη πολιτογραφημένη πολίτης της Ιαπωνίας που κέρδισε τον διαγωνισμό στο Τόκιο.

Ωστόσο, η ανάδειξή της προκαλεί αντιδράσεις, γιατί η Shiino έχει ουκρανική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, οι γονείς της είναι Ουκρανοί και η ίδια μετακόμισε στην Ιαπωνία όταν ήταν μόλις 5 ετών, αφού η μητέρα της παντρεύτηκε έναν Ιάπωνα.

 

“Έπρεπε να αντιμετωπίσω φυλετικά εμπόδια που δεν με άφηναν να γίνω αποδεκτή ως Γιαπωνέζα. Γι’ αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που με αναγνωρίζουν σε αυτόν τον διαγωνισμό ως Γιαπωνέζα”, είπε στην ομιλία της στο διαγωνισμό Miss Japan Grand Prix.

Η Shiino περιέγραψε τον εαυτό της ως Γιαπωνέζα τόσο στον λόγο όσο και στο μυαλό, αναφέροντας πως θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία όπου “οι άνθρωποι δεν κρίνονται από την εμφάνισή τους”.

Ωστόσο, μια μεγάλη μερίδα από χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν στη νίκη της και την αμφισβήτησαν, διερωτώμενοι πώς γίνεται ένα άτομο χωρίς καταγωγή από την Ιαπωνία να αναδειχθεί σε “Μις Ιαπωνία”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAXUM (@maxumdigitalusa)

“Πολλοί Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που γνωρίζω, δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή της “Μις Ιαπωνία””, είπε ένας χρήστης στο X.

Ένας άλλος είπε: “Ως μη Ιάπωνας που ζει στην Ιαπωνία, πιστεύω επίσης ότι η επιλογή κάποιου που δεν έχει καμία εθνοτική σχέση με την Ιαπωνία είναι πέρα ​​για πέρα ​​γελοία”.

“Αυτό το άτομο που επιλέχθηκε ως “Μις Ιαπωνία” δεν έχει καν μεικτή ιαπωνική καταγωγή, είναι 100% καθαρά Ουκρανή. Πού είναι το ιαπωνικό στοιχείο;” είπε ένας άλλος.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν η απόφαση συνδέθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν “προτιμώνται” τα δυτικά βλέμματα έναντι των ασιατικών.

“Αν γεννιόταν Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Προφανώς το κριτήριο είναι τώρα μια πολιτική απόφαση. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία”, ισχυρίστηκε ένα άτομο.

Η "Μις Ιαπωνία" Carolina Shiino
Η "Μις Ιαπωνία" Carolina Shiino JIJI PRESS/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι λέει η διοργανώτρια του διαγωνισμού

Η Ai Wada, διοργανώτρια του διαγωνισμού, είπε ότι η νίκη της Shiino “μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τι είναι η Ιαπωνική ομορφιά”.

“Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένη… Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά υπάρχει σταθερά στην καρδιά μας”, πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νικήτρια του Μις Ιαπωνία πυροδοτεί συζητήσεις στη χώρα.

Το 2015, η Ariana Miyamoto, η οποία γεννήθηκε από πατέρα μαύρο Αμερικανό και μητέρα Γιαπωνέζα, έγινε η πρώτη γυναίκα με μικτό εθνικό υπόβαθρο που στέφθηκε Μις Ιαπωνία. Η νίκη της προκάλεσε επίσης διαμάχες στο εσωτερικό της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα