Σαλβίνι: Θα απελάσουμε μετανάστες που δημιουργούν προβλήματα

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι AP

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να μειώσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, χαρακτηρίζοντάς το ως ''υπερβολικό''

Σε έναν από τους κύριους στόχους του, με τα νέα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

«Θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», είπε ο Σαλβίνι.

Πρόσθεσε, δε, ότι «Οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή». «Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο Σαλβίνι, ενδεχομένως, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και «δεν έχει εγκαταλείψει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας», ενόψει και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, σε σχεδόν οκτακόσιους δήμους της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η σύνθεση της κυβέρνησης Κόντε - Ο νέος "τσάρος" της ιταλικής οικονομίας

Θα αλλάξει η Ιταλία την Ευρώπη;

Ιταλία: Νέα συμφωνία Λέγκα-Πέντε Αστέρων για την κυβέρνηση

Ιταλία: Επιτεύχθηκε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης- Πρωθυπουργός ο Τζουζέπε Κόντε

ADVERTISING

SHARE: