Σαρκοζί: Ενότητα και εργασία

default image

Ο Σιράκ έφυγε, ο Σαρκοζί ήρθε. Νέος Πρόεδρος στην Γαλλία και νέες εξαγελλίες για την ενότητα, την εργασία και την Ευρώπη

Ανεκτικότητα, ενότητα αλλά και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί, υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά ΣαρκοζίΑμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης της προεδρίας από το Ζακ Σιράκ, ο νέος πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα προς το γαλλικό λαό. Ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύτηκε ότι θα συνασπίσει τους γάλλους, τόνισε ότι δεν θα τους ζητήσει να απαρνηθούν τις πεποιθήσεις ή τους φίλους τους και επανέλαβε την αξίωσή του για τάξη και αποτελέσματα, προτερήματα-σύμφωνα με τον ίδιο- των γάλλων. Ο νέος πρόεδρος ζήτησε επίσης να μπει τέλος στις συμπεριφορές του παρελθόντος και στον διανοητικό κομφορμισμό και διαβεβαίωσε ότι θα υπερασπιστεί την ταυτότητα της Γαλλίας. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον αγώνα για την καταπολέμηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.
“Θα αγωνιστώ για την ένωση της Μεσογείου, την ανάπτυξη της Αφρικής, για μια Ευρώπη που προστατεύει είπε” μεταξύ άλλων ο Νικολά Σαρκοζί. Ο γάλλος πρόεδρος το απόγευμα της Τετάρτης θα βρεθεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ. Την Πέμπτη πιθανότατα θα τοποθετήσει νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας τον στενό του συνεργάτη Φρανσουά Φιγιόν ενώ την Παρασκευή θα ανακοινώσει τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα