Σαρωτικές καταιγίδες στην Αυστραλία

default image

Εννέα νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες που σάρωσαν το Σαββατοκύριακο την ανατολική Αυστραλία

Εννέα νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες που σάρωσαν το Σαββατοκύριακο την ανατολική Αυστραλία,όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν  να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην πόλη Μέτλαντ, βόρεια του Σίδνεϊ , καθώς τα νερά του ποταμού Χάντερ απειλούσαν να σπάσουν τα φράγματα στο κέντρο της πόλης. 

Το Μέτλαντ θυμίζει μια πόλη φάντασμα.Προς το παρόν τα πάντα έχουν ερημώσει” δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στον ραδιοσταθμό ABC. 

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλλίας, Νέιθαν Ρις τόνισε μάλιστα ότι από τα νερά απειλείται και η πόλη του Νιούκαστλ στην κοιλάδα του Χάντερ. Το Νιούκαστλ επλήγη την περασμένη Παρασκευή από μια τρομακτική καταιγίδα με αποτέλεσμα να βυθιστούν πολλά πλοιάρια που μετέφεραν κάρβουνο στο λιμάνι. Τα στοιχεία της φύσης σάρωσαν την πόλη σε τέτοια έκταση που ήταν σαν “να έγινε σεισμός” ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Κάπου 40.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα