Σάββας Τσίβικος: Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στην μεγάλη πλειοψηφία της θα ψηφίσει Τραμπ

Σάββας Τσίβικος: Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στην μεγάλη πλειοψηφία της θα ψηφίσει Τραμπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ. Ο Σάββας Τσίβικος επιχειρηματίας και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της κυπριακής κοινότητας στην Νέα Υόρκη μας μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές. Τα σκάνδαλα που καταλογίζουν στην Κλίντον είναι σοβαρότερα, αναφέρει και τονίζει πως δεν θα εκπλαγεί αν βγει ο Τραμπ

Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου

«Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο περίεργες των τελευταίων 35 χρόνων» λέει στο News247.gr ο Σάββας Τσίβικος, κύπριος στην καταγωγή, επιχειρηματίας και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της κυπριακής κοινότητας στην Νέα Υόρκη. 

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας του New Jersey και πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών θεμάτων της ΑΧΕΠΑ, και ένας από τους ανθρώπους της ολιγομελούς ομάδας που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων στην Washington, ο κ. Τσίβικος επαναλαμβάνει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών. «Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια-δυο πολιτείες, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι νικήτρια σε αυτές τις εκλογές θα είναι η Χίλαρι Κλίντον», λέει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο debate είναι πιθανό να καθορίσει πολλά.

«Η ανάγκη για μια τεράστια αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες» σύμφωνα με τον κ. Τσίβικο έχει δώσει αυτή την δυναμική που διαθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους ψηφοφόρους να μπορούν να δουν κάτω από τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνει ο πολύ δραστήριος παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας είναι ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα μόνο από την μια πλευρά, κρίνοντας ότι αυτά που καταλογίζουν στην κα Κλίντον είναι σοβαρότερα.

Για πολλούς είναι εντυπωσιακό ότι ολόκληρο το μιντιακό σύστημα είναι εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. «Ακριβώς σε αυτό το γεγονός οφείλεται και η τόση υποστήριξη που έχει από τον κόσμο» εξηγεί ο κ. Τσίβικος, «Όλα τα κανάλια στην Αμερική είναι εναντίον του, σχεδόν όλη η ελίτ του ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι επίσης εναντίον του, με άλλα λόγια ολόκληρο το κατεστημένο. Γι’ αυτό και έχει την στήριξη του κόσμου που επιζητά την αλλαγή. Και δεν θα εκπλαγώ αν στο τέλος κόψει πρώτος το νήμα».

Όσο για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο κ. Τσίβικος εκτιμά ότι στην μεγάλη πλειοψηφία της θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι όμως χαρακτηριστικά τα όσα λέει για την Χίλαρι Κλίντον με την οποία έχουν συνεργαστεί για τα εθνικά θέματα, και πιο συγκεκριμένα για το Κυπριακό. «Έχουμε συνεργαστεί με την κα Κλίντον, έχουμε πάρει υποσχέσεις, ωστόσο ήταν άδειες». Την ίδια στιγμή όμως, δεν θεωρεί ότι μια κυβέρνηση Τραμπ θα είναι φιλικά προσκείμενη προς τα εθνικά μας θέματα, κάνοντας μια σοβαρή παρατήρηση: «Η Αμερική θα κοιτάξει το δικό της συμφέρον και είναι καιρός και η Ελλάδα και η Κύπρος να κάνουν το ίδιο», αναφέρει, τονίζοντας ωστόσο ότι «εμείς εδώ στις ΗΠΑ θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων».

Απόψε, στις 9 ώρα ανατολικών ακτών (4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στο Λας Βέγκας θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά debate των δυο υποψηφίων. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλτ Τραμπ θα συναντηθούν για τελευταία φορά πριν την 8η Νοεμβρίου Ο παρουσιαστής του συντηρητικού δικτύου Fox, Chris Wallace, θα είναι ο συντονιστής της συζήτησης στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, γεγονός που ενδεχομένως, όπως εκτιμούν πολλοί παρατηρητές, να δούμε την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον να δέχεται πιο σκληρές και δύσκολες ερωτήσεις, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες τηλεμαχίες. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την υποψήφια των Δημοκρατικών να έχει προβάδισμα, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί –ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους- που επισημαίνουν ότι μπορεί τα πραγματικά αποτελέσματα να απέχουν πολύ από την εικόνα που δίνεται στις δημοσκοπήσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H μάχη του χρέους και η επίσκεψη Ομπάμα

SHARE: