Σε δίκη Γαλλίδα τουρίστρια που χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο

Σε δίκη Γαλλίδα τουρίστρια που χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο
FABIOMAX - FOTOLIA

Η 45χρονη έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς και θα κληθεί να λογοδοτήσει στην ιταλική δικαιοσύνη (pic)

Την φαεινή ιδέα να χαράξει το όνομά της σε τοίχο του Κολασσαίου, είχε μια 45χρονη Γαλλίδα τουρίστρια και το "πλήρωσε", αφού έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς και θα κληθεί να λογοδοτήσει στην ιταλική δικαιοσύνη.

Η 45χρονη, κατά την επίσκεψή της το απόγευμα του Σαββάτου στο μνημείο-σύμβολο της Ρώμης μαζί με την ανήλικη κόρη της και την ανιψιά της, χάραξε με νόμισμα το όνομά της και το τρέχον έτος "Σαμπρίν 2017". Αστυνομικοί την έπιασαν επ' αυτοφώρω και πλέον κατηγορείται για πρόκληση ζημιάς σε πολιτιστική κληρονομιά.

Σε δίκη Γαλλίδα τουρίστρια που χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο

"Μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε καταλάβει, ακριβώς, την σοβαρότητα της πράξης της» δήλωσε μέλος της ιταλικής αστυνομίας στην τηλεόραση της Rai.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες δεν δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό στο μνημείο. Στα μέσα Ιανουαρίου δυο Βραζιλιάνοι τουρίστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν και να μπουν στο Κολοσσαίο ενώ λίγες ώρες αργότερα από αυτό το περιστατικό, άγνωστοι έγραψαν σε μαρμάρινες κολώνες "Θάνατος" και "Balto".

Οι δύο αυτές παραβάσεις ανησύχησαν τους αρμόδιους, οι οποίοι αποφάσισαν να τοποθετηθεί νέος φωτισμός και να γίνει πιο αποτελεσματική η εποπτεία του χώρου.

Πηγή: Repubblica

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE: