Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Foto Mauro Scrobogna / LaPresse
20-07-2011 Roma
Politica
Camera - autorizzazione a procedere Papa
Nella foto: Silvio Berlusconi
Photo Mauro Scrobogna /LaPresse
20-07-2011 Rome
Politics
Chambers of Deputies - vote to authorize the arrest of Alfonso Papa
In the photo:  Silvio Berlusconi
Foto Mauro Scrobogna / LaPresse 20-07-2011 Roma Politica Camera - autorizzazione a procedere Papa Nella foto: Silvio Berlusconi Photo Mauro Scrobogna /LaPresse 20-07-2011 Rome Politics Chambers of Deputies - vote to authorize the arrest of Alfonso Papa In the photo: Silvio Berlusconi LAPRESSE

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.

Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του την σχετική ηχοταινία.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

SHARE: