Στις κάλπες 107 εκ. Ρώσοι – Βέβαιος για την επικράτηση ο Πούτιν

Στις κάλπες 107 εκ. Ρώσοι – Βέβαιος για την επικράτηση ο Πούτιν
Russian President and Presidential candidate Vladimir Putin exits a polling booth as he prepares to cast his ballot during Russia's presidential election in Moscow, Russia, Sunday, March 18, 2018. Putin's victory in Russia's presidential election Sunday isn't in doubt. The only real question is whether voters will turn out in big enough numbers to hand him a convincing mandate for his fourth term and many Russian workers are facing intense pressure to do so. (Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP) ap

Περισσότερα από 107 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες. Εν αναμονή της επισημοποίησης της επανεκλογής Πούτιν

Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή στη Ρωσία βρισκόταν στις 11:00 GMT (14:00 τοπική ώρα) στο 34,72%, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Νικολάι Μπουλάγιεφ.

Περισσότερα από 107 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν στη Ρωσία από τις 08:00 τοπική ώρα.

Στις εκλογές αναμένεται εκτός απροόπτου να θριαμβεύσει ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πιστώνεται το 70% της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Δεδομένης της διαφοράς ώρας, πριν από την Μόσχα είχαν ήδη ανοίξει από το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκλογικά τμήματα στην ρωσική Άπω Ανατολή και την Σιβηρία.

Το Κρεμλίνο έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, που θα είναι και το μοναδικό βαρόμετρο αυτής της ψηφοφορίας, με μία μαζική καμπάνια ενημέρωσης, παρακίνησης, διευκόλυνσης των ετεροδημοτών, αλλά επίσης και με την άσκηση πίεσης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επί των δημοσίων υπαλλήλων και των φοιτητών να πάνε στις κάλπες.

“Ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα επιτρέπει την επανεκλογή μου”

Ευχαριστημένος θα είναι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία το οποίο θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα.

Σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε, σύμφωνα με εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το AFPTV: “Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου”.

“Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα”, πρόσθεσε ο Πούτιν στις δηλώσεις που έκανε από το 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας.

Εκεί έχει ασκήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το εκλογικό του δικαίωμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ντεπαρντιέ ψήφισε με “πατριωτισμό και αγάπη για τη Ρωσία”

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα, ψήφισε για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στη ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι.

Ο ηθοποιός είναι υποστηρικτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχόλιό του για το πώς αισθάνεται έχοντας ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα ο Ντεπαρντιέ απάντησε: “”Πατριωτισμό και αγάπη για τη Ρωσία”.

Ο 69χρονος Ντεπαρντιέ, βετεράνος της γαλλικής βιομηχανίας κινηματογράφου με περίπου 200 ταινίες στο ενεργητικό του, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2013. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δικαιολογήσει την απόφασή του να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα λέγοντας ότι ο Ντεπαρντιέ έχει κάνει πάρα πολλά για τον ρωσικό πολιτισμό.

Ο Ντεπαρντιέ έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, σε μια ρωσο-γαλλική ταινία για την ζωή του Ρασπούτιν και έχει βραβευτεί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

(Φωτό: Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα