Σε κατάσταση συναγερμού η Σουηδία: Πληροφορίες για επίθεση τζιχαντιστών

Σε κατάσταση συναγερμού η Σουηδία: Πληροφορίες για επίθεση τζιχαντιστών

Επί ποδός οι Αρχές στη Σουηδία, μετά τις πληροφορίες για σχέδια για τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα, από μέλη του ISIS (Pics)

Σε κατάσταση συναγερμού οι Αρχές στη Σουηδία, μετά από πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Στοκχόλμη.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα των σουηδικών ΜΜΕ αναφέρουν πως ομάδα μαχητών του Ισλαμικού κράτους έχει καταφέρει να φθάσει στην πρωτεύουσα και απειλεί με επίθεση.

"Οι σουηδικές αρχές έχουν πληροφορίες ότι επτά με οχτώ τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στη χώρα με σκοπό να βλάψουν πολίτες", αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ΜΜΕ.

"Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε πληροφορίες και στοιχεία, ενώ βρισκόμαστε σε συντονισμό με τους συνεργάτες μας εντός ή εκτός της χώρας", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Simon Bynert.

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα θέλουν 7-8 άτομα, μαχητές του ISIS, να έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT) αναφέρει πως, τουλάχιστον, 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε κατάσταση συναγερμού η Σουηδία: Πληροφορίες για επίθεση τζιχαντιστών

Η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 - 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια "εντελώς νέα πρόκληση".

Μια έκθεση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Απρίλιο, αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.

(ΠΗΓΗ: RT, BBC)

SHARE:

24Media Network