Σε μια μέρα ο Trump έβγαλε κόκκινη κάρτα στα media και προειδοποίησε για βία

Σε μια μέρα ο Trump έβγαλε κόκκινη κάρτα στα media και προειδοποίησε για βία
O Donald Trump βγάζει κόκκινη κάρτα -κυριολεκτικά (AP Photo/Evan Vucci) AP

Το πρωί ο Donald Trump υποδέχθηκε τον πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino στο Λευκό Οίκο και έβγαλε κόκκινη κάρτα στους δημοσιογράφους και το βράδυ δείπνησε με τους ηγέτες της Ευαγγελικής Χριστιανικής Εκκλησίας, εξηγώντας πως αν δεν στηρίξουν τους Ρεπουμπλικανούς "θα 'χουμε βία".

Ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino ήταν καλεσμένος του Donald Trump, στο Oval Office του Λευκού Οίκου, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, διοργάνωση που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αμερικής, Carlos Cordeiro, ο οποίος μαζί με τον Infantino έδωσαν μια σειρά από δώρα στον Πλανητάρχη.

Για αρχή, πήρε μια φανέλα της FIFA, μαζί με το βιβλίο με τους κανονισμούς των διαιτητών. Μετά του έδωσε ένα πλήρες σετ με κίτρινες και κόκκινη κάρτα. Του εξήγησαν πως η κόκκινη κάρτα είναι για τις αποβολές. Τότε ο Trump τη σήκωσε και την έβγαλε στους δημοσιογράφους!

Η προειδοποίηση προς τους Ευαγγελιστές

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, κάλεσε σε δείπνο τους 100 μεγαλύτερους υποστηρικτές του από τους ηγέτες της Ευαγγελικής Χριστιανικής Εκκλησίας, κατά την οποία τους προειδοποίησε για “βία”, αν οι Ρεπουμπλικανοί δεν διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές.  Αυτό ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισαν οι New York Times. Για την ακρίβεια, τους είπε πως αν δεν παραμείνουν κυρίαρχοι οι Ρεπουμπλικανοί “οι Δημοκρατικοί θα ανατρέψουν ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα και θα το κάνουν γρήγορα και βίαια”. Πρόσθεσε ότι “όταν κοιτάτε τους αντίφα και αυτούς τους τύπους, βλέπετε βίαιους ανθρώπους”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Hogan Gidley αρνήθηκε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε ο Πλανητάρχης.

Σε ό,τι αφορά τις βίαιες συμπλοκές που ξέπασαν πέρυσι, στο Charlottesville είπε στους καλεσμένους του πως “φταίνε και οι δυο πλευρές” πριν εξισώσει τους φασίστες, νεοΝαζί με τους φιλελεύθερους, αντιφασίστες. Ολοκλήρωσε με την έκκληση “να διασφαλίσετε πως θα ψηφίσουν όλοι οι δικοί σας άνθρωποι. Αν δεν το κάνουν, στις 6 Νοεμβρίου, θα περάσουμε δυο μίζερα χρόνια. Θα βρισκόμαστε πριν τις εκλογές, στις οποίες θα χάσουμε τα πάντα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα