Σε συλλήψεις προχώρησε η Χαμάς μετά τις εκρήξεις στη Γάζα

Σε συλλήψεις προχώρησε η Χαμάς μετά τις εκρήξεις στη Γάζα
Αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας AP

Οι εκρήξεις που είχαν ως συνέπεια το θάνατο τριών Παλαιστίνιων αστυνομικών προκάλεσαν την αντίδραση της Χαμάς.

Η Χαμάς έχει συλλάβει υπόπτους σε σχέση με τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Παλαιστίνιοι αστυνομικοί, δήλωσε ο Εγιάντ αλ Μπόζομ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο. Η πρώτη έκρηξη κατέστρεψε μοτοσικλέτα που περνούσε από σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε.

Η δεύτερη έκρηξη, που έγινε πριν περάσει μία ώρα, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικό σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που κήρυξε τον θύλακα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τα σώματα ασφαλείας σε κατάσταση συναγερμού. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις.

Ο Εγιάντ αλ Μπόζομ επεσήμανε ότι έχει κηρυχθεί «κατάσταση συναγερμού» στη Λωρίδα της Γάζας. Από την πλευρά τους κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν ένα drone του ισραηλινού στρατού να πετά πάνω από τη Γάζα την ώρα των εκρήξεων. Ωστόσο ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «δεν είναι ενήμερος για καμία βραδινή επιχείρηση» στη Γάζα.

Η Χαμάς, ο Ισλαμικός Τζιχάντ, το Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και άλλες οργανώσεις κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι ευθύνεται για τις εκρήξεις και ότι προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα