Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Φωτογραφία από το σημείο όπου χτύπησε ο σεισμός στην Ινδονησία AP

Κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε η νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας νωρίς σήμερα το πρωί, κατά τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό των αρχών.

Ο κύριος, ισχυρός σεισμός, το εστιακό βάθος του οποίου ήταν μικρό, επτά χιλιόμετρα, καταγράφηκε στις 06:47 τοπική ώρα (01:47 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το USGS. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 50 χλμ. βορειοανατολικά της Ματαράμ, της μεγαλύτερης πόλης στο νησί Λομπόκ, διευκρίνισε το αμερικανικό ινστιτούτο.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, καθώς η σεισμική δόνηση καταγράφηκε κάτω από το έδαφος.

Το νησί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Μπαλί, άλλον έναν γνωστό προορισμό για τους ξένους τουρίστες.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος, όπου βρίσκονται χιλιάδες μεγάλα και μικρότερα νησιά, βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, μια περιοχή όπου καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Κάθε χρόνο σημειώνονται πολυάριθμοι σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις.

Το 2004, μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 9,3 βαθμών που σημειώθηκε υποθαλάσσια, στα ανοικτά της Σουμάτρας, στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, και το τσουνάμι που δημιούργησε προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και στοίχισαν τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους στην ίδια την Ινδονησία (168.000 θύματα) και σε γειτονικά κράτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα