Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Καταστροφές από τον σεισμό που χτύπησε την Παπούα Νέα Γουινέα
Καταστροφές από τον σεισμό που χτύπησε την Παπούα Νέα Γουινέα AP

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές - Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία τελικώς ήρθη

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές, μετά τον σεισμό 6,9 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς το πρωί, ενώ η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί ήρθη.

Η σημερινή σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε σχετικά μικρό βάθος, κοντά στην ακτή, περίπου 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ραμπάουλ, πάντως σε μια περιοχή πιο απομακρυσμένη κι αραιοκατοικημένη από εκείνη που είχε πλήξει ο σεισμός των 7,5 βαθμών της 26ης Φεβρουαρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, καθώς προκάλεσε κατολισθήσεις που έθαψαν χωριά.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της χώρας σεισμικά παλιρροϊκά κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, την ήρε όμως λίγες ώρες αργότερα κρίνοντας ότι η απειλή πέρασε.

Οι αρχές της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι δεν απειλούνταν οι ακτές της χώρας από τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών.

Οι ισχυροί σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες. Η Ραμπάουλ βρίσκεται εξάλλου στη σκιά του ενεργού ηφαίστειου Ταβέρβερ, το οποίο είχε καταστρέψει ολοσχερώς την πόλη το 1994.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network