Σεισμός και τσουνάμι ισοπέδωσαν την Ινδονησία: Στους 1.234 οι νεκροί

Σεισμός και τσουνάμι ισοπέδωσαν την Ινδονησία: Στους 1.234 οι νεκροί
Γυναίκες κοιτούν τα ερείπια της γειτονιάς τους στην Balaroa μετά τον σεισμό 7,5 Ρίχτερ που ισοπέδωσε την Ινδονησία AP

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φθάσει ακόμη σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ινδονησία με 1.234 επιβεβαιωμένους νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος και την έρευνα να συνεχίζεται για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι εκτιμάται πως είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Οι καταστροφικές συνέπειες των 6,9 Ρίχτερ στο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας AP

 

Σε ορισμένες περιοχές, τα συνεργεία δεν αναμενόταν να φτάσουν παρά μόλις σήμερα, τέσσερις μέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, γεγονός που μειώνει τις ελπίδες για την ανάσυρση επιζόντων.

Εκατοντάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία AP

 

Νωρίτερα, διασώστες βρήκαν τα πτώματα 34 μαθητών θεολογικής σχολής, μέσα σε εκκλησία στο Σουλαουέσι, η οποία χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ινδονησιακού Ερυθρού Σταυρού, Αούλια Αριάνι.

Εκατοντάδες οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία AP

 

Ακόμη 52 μαθητές αγνοούνται, καθώς η ίδια δήλωσε ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου, που είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη αφού υπέστη τεράστια καταστροφή.

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων, που αφάνισε την μικρή πόλη του Πάλου, στην δυτική ακτή του Σουλαούεσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα