Σεισμός στην Ινδονησία: 1.763 οι νεκροί, 5.000 οι αγνοούμενοι

Σεισμός στην Ινδονησία: 1.763 οι νεκροί, 5.000 οι αγνοούμενοι
Οι έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία θα σταματήσουν την ερχόμενη Πέμπτη AP

Οι έρευνες θα σταματήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τις αρχές. Έλληνες καθηγητές και ερευνητές στη διεθνή αποστολή επιστημονικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδονησία.

Έως 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε δύο σεισμόπληκτες τοποθεσίες του Πάλου στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας που επλήγη από ισχυρό σεισμό και τσουνάμι, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, προσθέτοντας πως τα σωστικά συνεργεία θα σταματήσουν την Πέμπτη τις έρευνες για τις σορούς των θυμάτων.

Ο εκπρόσωπος Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο εξήγησε στους δημοσιογράφους πως ο αριθμός των αγνοουμένων βασίζεται στις εκτιμήσεις των επικεφαλής χωριών στις τοποθεσίες Πετόμπο και Μπαλαρόα, που επλήγησαν από τη διπλή καταστροφή. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 1.763 πτώματα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.

Έλληνες επιστήμονες στη διεθνή αποστολή βοήθειας στην Ινδονησία

Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού της Ε.Ε. στην πληγείσα από το σεισμό στην Ινδονησία συμμετέχουν ο Καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας (ΕΚΠΑ), ο Ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης (ΕΜΠ) και ο ερευνητής Σπυρίδων Μαυρούλης (ΕΚΠΑ), προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια των μεγάλων καταστροφών που είχαν ως συνέπεια τα χιλιάδες θύματα στη νήσο Σουλαουέσι.

Το σεισμικό γεγονός των 7,5 R, η αινιγματική εκδήλωση του τσουνάμι, οι μεγάλες καταστροφές στο δομημένο ιστό και στις υποδομές, οι εκρήξεις σε παρακείμενο ηφαίστειο, οι εκτεταμένες κατολισθήσεις, η απόκριση των αρχών και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη  αποτελούν τους κύριους στόχους της διεθνούς αποστολής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα