Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι στιγμές του πανικού

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι στιγμές του πανικού
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Τα πλάνα του τρόμου AP

Η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ήταν 5,8 Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα το "κατέβασε" στα 5,7 Ρίχτερ. Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του σεισμού με χιλιάδες κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους. Κατέρρευσαν τμήματα κτιρίων.

Ισχυρός σεισμός της τάξης των 5,7 Ρίχτερ χτύπησε σήμερα στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) την Κωνσταντινούπολη, με εστιακό βάθος τα 12 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας, ενώ είχε διάρκεια 18 δευτερολέπτων.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter καταγράφεται ο πανικός του κόσμου, με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ έπεσε μιναρές σε τζαμί στη συνοικία Avcılar.

Από την υπερφόρτωση των δικτύων τηλεφωνίας “κόπηκαν” οι τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν 8 ελαφρά τραυματίες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους πολίτες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν πως εκκενώθηκαν σχολεία, νοσοκομεία και Mall, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως έχουν γίνει 28 μετασεισμοί μικρότερης έντασης με το φαινόμενο “να εκτονώνεται, αλλά θα έχει συνέχεια”.

Δείτε πώς μετέδωσε το CNN TURK τον σεισμό την ώρα που συνέβαινε, με την παρουσιάστρια να παραμένει ομολογουμένως ιδιαιτέρως ψύχραιμη και να συνεχίζει τη μετάδοση του δελτίου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα