Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Φωτογραφία αρχείου ASSOCIATED PRESS

Αναστάτωση στην Κωνσταντινούπολη, όπου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός. Κάτοικοι και τουρίστες, βγήκαν τρομαγμένοι στο δρόμο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκίας και είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερς πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για ζημιές ούτε για τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα.

Συγκλονισμένος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ τα σχολεία εκκενώθηκαν.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται κοντά σε ένα σημαντικό ρήγμα και ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τον «Big One», τον μεγάλο σεισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σ’ αυτή τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το 1999 σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την πόλη Ιζμίτ, 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι.

Τον σεισμό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα