Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής και χάους

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής και χάους
Εικόνες καταστροφής και χάους από drone video Youtube

Σοκαριστικές εικόνες με γκρεμισμένα κτίρια, χαλάσματα και εγκλωβισμένους ανθρώπους κατέγραψε drone βίντεο στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.

Σοκαριστικές εικόνες από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, σοβαρά τραυματίες και τεράστιες ζημιές.

Συγκεκριμένα, ο φονικός σεισμός στην Τουρκία που έπληξε την περιοχή Ελαζίγ στα ανατολικά της χώρας, άφησε πίσω του 29 επιβεβαιωμένους νεκρούς μέχρι στιγμής και περίπου 1.234 τραυματίες, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Drone βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατέγραψε τις εικόνες χάους στην περιοχή Ελαγίζ, με γκρεμισμένα κτίρια, χαλάσματα και εγκλωβισμένους ανθρώπους στα τσιμέντα. Επίσης, φαίνονται οι διασώστες που προσπαθούν με όλους τους τις δυνάμεις να βοηθήσουν, ενώ σε κάποια στιγμή εντοπίζουν μια γυναίκα ζωντανή και όσοι βρίσκονται εκεί χειροκροτούν.

Σύμφωνα με την Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση μιας γυναίκας από τα συντρίμμια κτιρίου, 17 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.

Τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί έως τώρα, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε τον σεισμό ως μια “δοκιμασία” για τη χώρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρέστη σήμερα στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό και κουβάλησε το φέρετρο θύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα