Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια 7χρονου που διασώθηκε μετά από 70 ώρες

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια 7χρονου που διασώθηκε μετά από 70 ώρες
Συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία AP Photo/Emrah Gurel

Αδιάκοπα συνεχίζεται σε Τουρκία και Συρία η μάχη των διασωστών με το χρόνο προκειμένου για να βρουν επιζώντες στα χαλάσματα, με έναν 7χρονο να βγαίνει νικητής.

Ανθρώπινες ιστορίες, που αναπτερώνουν τις ελπίδες για εντοπισμό κι άλλων εγκλωβισμένων, συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας παρά τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων από τις σεισμικές δονήσεις σε Τουρκία και Συρία.

Οι διασώστες, οι οποίοι συνεχίζουν της αδιάκοπη μάχη κάτω από τα συντρίμμια, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα ακόμα παιδί.

Ο 7χρονος Αχμέτ Ερντέμ ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν, 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Στο βίντεο από τη διάσωση του 7χρονου που είχε εγκλωβιστεί σε συγκρότημα κατοικιών, το μικρό αγόρι να ζητάει τσίχλα.

“Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου” ακούγονται να του λένε οι διασώστες.

Σύμφωνα την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες λέξεις του 7χρονου όταν βγήκε από τα συντρίμμια ήταν: “Έχω σχολείο αύριο”.

Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου μετά τον σεισμό αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος στη λεζάντα έγραψε “είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας”.

Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα