Σερβία: Νέες παρατυπίες καταγγέλλει η αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Σερβία: Νέες παρατυπίες καταγγέλλει η αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές
AP

Ούτε η εκλογική διαδικασία της Κυριακής κύλησε χωρίς παρατράγουδα στη Σερβία.

Οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Σερβία έκλεισαν στις 8:00 η ώρα το βράδυ και της Κυριακής και εν συνεχεία άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων.

Στο Βελιγράδι οι εκλογές ήταν επαναληπτικές οι εκλογές αφού στις προηγούμενες, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν εξελέγη δήμαρχος ενώ είχαν καταγγελθεί και παρατυπίες από την αντιπολίτευση και ξένους παρατηρητές.

Σοβαρές παρατυπίες κατέγραψε η αντιπολίτευση και κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαπιστώθηκε σε πολλούς δήμους η μεταφορά ψηφοφόρων από άλλους δήμους όπου δεν γίνονται εκλογές, όπως και πολλές περιπτώσεις χρηματισμού ψηφοφόρων από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα.

Επεισόδια είχαμε στο Βελιγράδι και το Νόβισαβτ όπου ακτιβιστές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να αποτρέψουν την λειτουργία τηλεφωνικών κέντρων του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων IPSOS, μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες στο Βελιγράδι είχε ψηφίσει το 42% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ποσοστό μειωμένο κατά 12 μονάδες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023 όταν η προσέλευση στις κάλπες, την ίδια ώρα, είχε κυμανθεί στο 54%. Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα αναμένονται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στις σημερινές εκλογές υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούνται οι δημοκρατικές συνθήκες για τη διεξαγωγή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα