Σερβία: Ξυλοκοπήθηκε από τις αρχές και έμεινε παράλυτος κρατούμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης

Διαβάζεται σε 2'
Σερβία: Ξυλοκοπήθηκε από τις αρχές και έμεινε παράλυτος κρατούμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης
Φωτογραφία αρχείου ap

Ο Νίκολα Σαντούλοβιτς, ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ξυλοκοπήθηκε άγρια και έμεινε παράλυτος από τη δεξιά πλευρά, όπως καταγγέλλουν η οικογένειά του και ο δικηγόρος του.

H Σερβία συγκλονίζεται από την είδηση ότι ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Νίκολα Σαντούλοβιτς, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Σερβίας, παρουσιάζει σημάδια παράλυσης από τη δεξιά πλευρά.

Το χρονικό

Ολα άρχισαν στις 3 Ιανουαρίου όταν ο Σέρβος πολιτικός συνελήφθη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ πιο πριν είχε ζητήσει συγγνώμη από τους Αλβανούς για τα εγκλήματα των Σέρβων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Tην Τετάρτη τον επισκέφθηκε η κόρη του Κάρλα στη φυλακή, η οποία αντίκρισε τον πατέρα της σε άθλια κατάσταση. “Μπορούσε να επικοινωνήσει αλλά ήταν εντελώς παράλυτος στη δεξιά πλευρά. Τον είχαν βάλει ήδη σε αναπηρικό καροτσάκι” τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο δικηγόρος του.

Υπάρχουν ακόμη υπόνοιες ότι ο Σαντούλοβιτς μπορεί να έχει “δηλητηριαστεί” με κάποιον τρόπο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν. Η πλευρά Σαντούλοβιτς, πάντως, αξιώνει να μεταφερθεί ο πολιτικός σε πολιτικό νοσοκομείο και να υποβληθεί σε αναλυτικές εξετάσεις.

Ο Σαντούλοβιτς ασκεί συνήθως δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Βούτσιτς και έχει τελείως διαφορετική πολιτική σε σχέση με τους Αλβανούς του Κοσσόβου προωθώντας επιλογές κατευνασμού σε αντίθεση με την εθνικιστική επίσημη γραμμή.

Οι δικηγόροι του ζητούν, τέλος, παρέμβαση από την Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα