Σεβασμός στους Έλληνες το μήνυμα Ολάντ

Σεβασμός στους Έλληνες το μήνυμα Ολάντ

Σαφείς αποστάσεις από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κράτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι χρειάζεται σεβασμός στους Έλληνες

Σεβασμός στους Έλληνες που έχουν δώσει πολλά αυτή την περίοδο το μήνυμα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετά την εκλογή του, ο Φρανσουά Ολάντ κράτησε σαφείς αποστάσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ που αναγκάστηκε να τονίσει ότι πήρε το μάθημά της και ότι δεν θα επιχειρήσει να συγκρίνει δύο λαούς όπως έκανε με τα ελληνόπουλα και τα παιδιά από τον Νίγηρα.

"Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης ή παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι σωστό να πούμε στους Έλληνες, "κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς". Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού", υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με μια νουθεσία, που έχει ακουστεί από πολλά ευρωπαϊκά χείλη.

"Οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε στις 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς. Σας σεβόμαστε όμως, και εγώ σας σέβομαι, και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο", ανέφερε απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες σε δεύτερο πρόσωπο.

Στη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό σε συνέντευξή του , τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι η κύρια προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης.

"Ευχόμαστε, όπως και οι Γερμανοί, όπως και η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων, να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Πρέπει να τους πούμε ότι η Ευρώπη δεν θα τους εγκαταλείψει. Πρέπει όμως να κάνουν μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στον φορολογικό τομέα… Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε χωρίς την αποδοχή του ελληνικού λαού. Πρέπει πρώτα από όλα να τους σεβαστούμε", σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για την πρόσφατη αλλαγή στάσης του νέου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, ο Ζαν-Μαρκ Ερό τόνισε ότι "είναι σημαντικό να εξεταστούν όλες οι πιθανές επιλογές λόγω των ανησυχιών που συνδέονται με την Ελλάδα".

"Το πρόβλημα είναι το αυξανόμενο χάσμα της ανάπτυξης μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Ευρώπης. Οι λαοί έχουν κουραστεί από τη συνεχή λιτότητα η οποία έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για ενίσχυση του λαϊκισμού", συμπλήρωσε.

SHARE:

24Media Network