Σφοδρή επίθεση Ντεμιρτάς στον Ερντογάν από τη φυλακή: "Ταπεινώθηκε"

O Σελαχατίν Ντεμιρτάς
O Σελαχατίν Ντεμιρτάς AP

Ο εκ των ηγετών του HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς δεν χαρίζεται στον Ερντογάν και κάνει λόγο για "ταπεινωτική ήττα" του Τούρκου Προέδρου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Εντιρνέ της Τουρκίας όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς συνεχίζει να σφυροκοπά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Με άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ", ο εκ των ηγετών του φιλοκουρδικού HDP χαρακτήρισε ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και έκανε λόγο για ταπεινωτική ήττα του Τούρκου προέδρου και του κόμματός του. 

"Ο Ερντογάν θεώρησε τις εκλογές ως δημοψήφισμα για την κυριαρχία του. Και όμως υπέστη ταπεινωτική ήττα χάνοντας πέντε από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης" σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κούρδος πολιτικός. 

Συμπληρώνει δε ότι "τα τελευταία χρόνια το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν έχει απομακρυνθεί όχι μόνο από τη δημοκρατία, αλλά και από τις πραγματικές ισλαμικές αξίες και την ηθική. Ο πρόεδρος πληρώνει το τίμημα για την αλαζονεία του". 

Ο κ. Ντεμιρτάς υπογραμμίζει επίσης ότι "θα δημιουργήσουμε ένα κράτος με δυνατή δημοκρατία και οικονομία χρησιμοποιώντας το σύνολο των δυνάμεων της χώρας. Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου μάς έδειξαν το δρόμο. Αλλωστε και το HDP κατέγραψε πολύ καλή εκλογική επίδοση παρά το γεγονός ότι πολλοί από μας χαρακτηρίζονται από την επίσημη πολιτεία ως τρομοκράτες".

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: