Συνάντηση Μπάιντεν με Οκάσιο-Κορτέζ και Σάντερς εν μέσω οργής για τη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Μπέρνι Σάντερς και Εντ Μάρκεϊ συναντήθηκαν με τον Τζο Μπάιντεν
Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Μπέρνι Σάντερς και Εντ Μάρκεϊ συναντήθηκαν με τον Τζο Μπάιντεν AP

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Μπέρνι Σάντερς και Εντ Μάρκεϊ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν μετά από κοινή τους εμφάνιση σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γης

Συνάντηση με την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, τον Μπέρνι Σάντερς και τον Εντ Μάρκεϊ, τρία πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις στους Δημοκρατικούς και αντιδρούν έντονα στους διαρκείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε την Δευτέρα (22/4) ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, όπως σημειώνει το Reuters, καθώς η υποστήριξη του Μπάιντεν στην απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έχει διχάσει τους Δημοκρατικούς, προκαλώντας πολιτική φθορά ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν εθεάθη να μπαίνει στο Οβάλ Γραφείο μαζί με την Οκάσιο-Κορτέζ, καθώς και τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Εντ Μάρκεϊ, αφού επέστρεψε με το ελικόπτερο Marine One στον Λευκό Οίκο έπειτα από εκδήλωση για την Ημέρα της Γης στην οποία συμμετείχαν όλοι μαζί στη Βιρτζίνια.

Οι τρεις τους έχουν επικρίνει έντονα τις πολιτικές του Ισραήλ, με την Οκάσιο-Κορτέζ τον περασμένο μήνα να περιγράφει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα ως “μια εξελισσόμενη γενοκτονία”.

Παρόλα αυτά, η βουλεύτρια του Κογκρέσου, νωρίτερα αυτό το μήνα έκανε λόγο για την επανεκλογή του Μπάιντεν παρά την υποστήριξή του στο Ισραήλ, επικαλούμενη ένα “έννομο συμφέρον για την προστασία της δημοκρατίας όχι μόνο εδώ στο εσωτερικό, αλλά και παγκοσμίως”, σε συνέντευξή της στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης Zeteo.

“Έμαθα πριν από πολύ καιρό να ακούω αυτή την κυρία”, δήλωσε ο Μπάιντεν για την Οκάσιο-Κορτέζ στη Βιρτζίνια. “Θα μιλήσουμε περισσότερο και για ένα άλλο μέρος του κόσμου”.

Ο Λευκός Οίκος και οι τρεις πολιτικοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν όχι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και το θέμα της συνάντησης.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι καταδικάζει τις “αντισημιτικές διαμαρτυρίες” αλλά και “εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους”.

Η κυβέρνησή του έχει διατηρήσει την υποστήριξή της προς το Ισραήλ, αλλά δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση τον τελευταίο καιρό στην ανθρωπιστική κατάσταση των Παλαιστινίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα