Σίνζο Άμπε: Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης – Το κίνητρο του δράστη

Σίνζο Άμπε: Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης – Το κίνητρο του δράστη
O Αμπε στο φορείο KAZUHIKO HIRANO/ The Yomiuri Shimbun via AFP

Σοκαρισμένη η Ιαπωνία από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Σίνζο Άμπε. Τι λένε οι αρχές για τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό.

«Βάρβαρη ενέργεια» χαρακτήρισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα τη δολοφονία του προκατόχου του, Σίνζο Άμπε, ο οποίος κατέληξε μετά από πυρά που δέχθηκε σε προεκλογική εκδήλωση στη Νάρα (δυτικά).

Ο Κισίντα εστίασε στο γεγονός ότι η δολοφονική επίθεση διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

Ο κ. Κισίντα έχει χαρακτηρίσει τον Άμπε, πολιτικό μέντορά του – ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του από το 2012 ως το 2017.

H ώρα της σύλληψης του δράστη Katsuhiko Hirano/The Yomiuri Shimbun/AP Photo

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είπε ακόμη πως δεν είναι τώρα «η ώρα» να συζητηθεί η εφαρμογή της πολιτικής για τα όπλα.

Ο Άμπε τραυματίστηκε στο στήθος και το λαιμό. Αιμορράγησε αμέσως μετά το χτύπημα και του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες μέχρι να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σίνζο Άμπε: Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης

Το κίνητρο του δράστη

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ νωρίτερα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ότι ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία – ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε “χειροποίητο” τουφέκι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα